Suomalaisuuden sydän eli SAUNA

Sauna on iso osa suomalaisuutta ja usein saunaan ollaankin valmiita panostamaan, myös me, varsinkin mies. :D Radiomainoksen perusteella löysimmekin itsemme tuossa joku viikko sitten Ylöjärveltä, kauppakeskus Elon lähellä olevasta Puutoimesta.




Saunan suhteen olimme päässeet yhteisymmärrykseen lähinnä siitä että saunan tulee olla puunvärinen, ei harmaa eikä valkoinen jne. No, puunsävyjähän on aivan tuhottomasti, varsinkin Puutoimessa. Yläkerrassa sijaitsevassa näyttelytilassa oli tarjolla jos jonkinlaista laudetta ja paneelia. 


Laudepuita



Meille tulee sama paneeli kuin takaseinässä mutta leveämpänä. 




Näytepaloja kotiin mallattaviksi. 


Valikoimaa katsellessa molemmat kiinnittivät huomion lämpökäsiteltyyn, parafiiniöljyttyyn leveään haapapaneeliin. Yllättävän kivuttomasti siis valikoitui seinäpaneelit ja loppu olikin sitten helpompi valita kun oli jokin lähtökohta. Lauteet tulevat myös lämpökäsitellystä haavasta, kuten kattokin. Selkänojan ylin lauta on leveää lämpökäsiteltyä  haapaa ja alemmat sirompaa vaaleaa haapaa, kuten myös lauteiden väliin tulevat ritilät. 

Meille tulee kuvanmukaisesti lauteisiin pyöristetty reuna ja vaaleat ritilät välitilaan.

Lauteet tulee keskimmäisestä.

Seinäpaneelimme

Näiden joukosta löytyi meidän valinta.


 Uskomaton valikoima ja näyttelytilan suuruus sai miettimään myös yksityiskohtia kuten ikkunan listoitusta, öljyämistä, ovenkahvaa ym.




Parafiiniöljy ( ylempi ) tuo kauniisti puun syyt esiin. 

Nurkka listalla..

.. vai ilman. Mies kyllä on niin hyvä puun työstämisessä, että luultavasti listaa ei tarvita. 



Meille tulee lasia myös joten tätä tuli katseltua hyvinkin läheltä. 

Alhaallahan oli vielä lisää näytillä saunajuttuja, joten katseltavaa riitti. Onneksi valintojen teko on ollut aina helppoa, muuten tuolla saisi kulumaan helposti päivän jos toisenkin. :D



Tälläinen piste pitäisi olla joka paikassa. 


Kataja tehosteelementit ovat niin kauniita.

Sävyä yhtä jos toistakin.
Tulipa varsinainen kuvapläjäys mutta minkäs teet kun oli niin paljon kuvattavaa. ;) Suosittelen lämpimästi kaikille käyntiä Puutoimessa, oli oikein mukavaa löytää Pirkanmaalta näin laajan valikoiman omaava puutavaraliike. Puutoimen kotisivulta voi käydä katsomassa lisäinfoa heidän tuotteistaan ja muusta. Katto- ja jalkalistat otamme myös Puutoimesta, mutta niistä postaus vielä erikseen ettei vallan mahdottoman kokoiseksi paisu tämä kirjoitus. 

Postaus on yhteistyö, mutta Puutoimea olisin ylistänyt kyllä ilman yhteistyötäkin, sen verran erottuu nääs edukseen. ;)

Tunnisteet: , ,